OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi Lobisejad 6. kohtuminne 13.10.2020

Klubi Lobisejad 6. kohtuminne 13.10.2020

Oktoobris tähistatakse Hõimupäeva. Klubi Lobisejad kohtusid hõimukuu raames Ida-Virumaa Ingeri-soomlaste Seltsi juhiga Maire Petrovaga. Aktiivse vestluse käigus klubi liikmed said teada Ingerimaa ajaloost, sümboolikast, rahvariietest ja tavadest. Eraldi teemaks oli kohaliku Ingeri-soomlaste Seltsi tegevus. Külaline illustreeris oma esinemist huvitava slaidkavaga. Külaliselt küsiti ingeri rahvatoitude kohta ning ingeri keele seosest soome keelega.

Kohtumise teises pooles koos juhendaja Ursulaga tutvusime nn eesti keele keeleväänajatega. Huumorikalt kõlasid sellised laused nagu: Anna õlu üle Ülo õe õla / Kui teed teed, tee mulle ka / Kuu-uurijad tõõ-ööl jää äärel / Kummikutes kummitus kummitas kummutis jne

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.