OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Rändajad” 7. kohtumine 14.10.2020

Klubi “Rändajad” 7. kohtumine 14.10.2020

Alustasime klubi vestlusringiga oma juurtest ja identiteedist (ka regionaalsest identiteedist). Saime teada, et mitmete klubiliste jaoks on keeruline oma identiteeti määrata. Osad klubilised ütlesid, et tunnevad end kandvat erinevaid identiteete ja vahel on neil raske määratleda, milline riik on nende kodumaa. Saime teada, et Eestis on neid üldiselt omaks võetud, aga nad tunnevad, et elavad Ida-Virumaal omas inforuumis.

Laulsime koos laulu “Kauges külas” (Eeva Talsi/Kristiina Ehin), abiks olid töölehed, kuhu oli vaja leida puuduvad sõnad. Kiideti laulu meloodiat ja sõnu. Arusaamatuks jäi see, miks peaks saama pruuniks just 2. juuniks ja sellele leidsime koos vastuse. Et lisada loole natuke salalapära, vaatasime, kuidas laulab sama laulu Peter Brathwaite (Suurbritannia bariton). Lugu muutus palju naljakamaks kui muidu. Tutvustasime ansambliga “Curly Strings”.

Pärast teepausi rääkisime mõningatest naljadest eestlaste kohta ning jagasime klubilised kolme rühma ning keskendusime rahvusepõhistele stereotüüpidele: üks rühm sai teemaks soomlased, teine venelased ja kolmas eestlased. Pärast arutelu rühmas kanti oma mõtted koos näidetega ette ja teised said lisada infot ja mõtteid juurde. Me ei märganudki aja möödumist, see lendas lausa linnulennult.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.