OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 11. kohtumine.

Klubi “Tuljak” 11. kohtumine.

Klubi “Tuljak” kohtus 11. korda 7. detsembril. Kohtumise teemaks oli kokaklubi retseptiraamat ning kõigepealt tulid kõne alla toidud, mida mäletasime oma lapsepõlvest. Selgus, et kõige rohkem mäletame oma emade- vanaemade köögist ikka traditsioonilisi kartuli- ja kapsatoite. Supid, praed, ahjuvormid… Aga ka erinevad pirukad ja magustoidud. Üllatusena osutus paljude ühiseks lemmikmagustoiduks, mis lapsepõlvest oma praegusesse koju kaasa võeti, tavaline leivakreem.

Edasi oli meil võimalus eestikeelsete kokaraamatute abiga ise koostada komplektlõuna, mida küllatulnud klubiliikmetele pakuksime. Seejärel jutustasime teistelegi, mida kavatseme neile pakkuda, kui palju ja milliseid toiduaineid vajame ning kuidas toit valmib.

Lõpuks jagunesime kaheks meeskonnaks ning koostasime menüüd oma tulevastele kohvikutele.

Kokaklubi tegevuste taustal kuulasime palju muusikat, näiteks saime teada, kuidas meie hääldusharjutustest tuttav väljend “On Marsilgi kord õites õunapuud” lauluna kõlab, millises eesti laste jaoks aastakümneid armastatud saates mängis Lembit Ulfsak Rebase-Reinu ja õppisime selgeks laulu piparkoogipoistest. Kaunist saabuvat jõuluaega ja seekord on meil jõuluvana jaoks olemas ka eestikeelne laul!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.