OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 4. kohtumine

Klubi “Tuljak” 4. kohtumine

Neljas kohtumine toimus 19. oktoobril ja oli pühendatud ajakirjandusele. Missuguseid meediakanaleid ma kasutame, et hoida ennast kursis Eesti uudistega? Kas lisaks elektroonilisele meediale on ka trükiajakirjandus meie jaoks ikka veel olemas? Selgub, et nii ja naa. Peamised uudistekanalid on siiski Delfi, ERR, Postimees ja ETV pluss. Seekord teeme kohapeal tutvust aga eestikeelsete ajalehtedega. Valida on nii päeva- kui nädalalehtede seast. Igaüks saab valida endale sobiva ja sealt siis kõige rohkem huvi pakkunud lugu ka teistele jutustada. Lood osutuvad väga mitmekülgseteks ja jututeemad korduma ei hakka. Saame kuulda, kuidas Kiltsi mõisas admiral Krusensterni sünniaastapäeva tähistati, kuidas suhtuvad distanstõppesse erinevad lapsevanemad ja koolijuhid, miks otsustavad paljud täiesti terved naised vabatahtlikult loobuda laste saamisest, et Ida-Virumaal hukkusid liiklusõnnetuses kaks karupoega ning et kajakad tajuvad inimese pilku. Ning palju muudki põnevat.

Peale kohvipausi saame aga võimaluse piiluda ajakirjanduse telgitagustesse. Külas on Samuel Golomb, kelle ajakirjanikutee on olnud pikk ja mitmekülgne ning viinud teda paljudesse paikadesse alates üliõpilaspõlve algajast toimetajaabist Ostankinos kuni päris oma saadeteni Eesti kanalites. Tööd on tehtud nii teles, raadios kui trükiajakirjanduses ja see on toonud kohtumisi tippartistidest külatädideni. Ette on tulnud nii õnnestumisi kui apsakaid. Ajakirjandusteema haaras kaasa ning küsimusi jätkus kauemaks. Kuidas tänapäeva noor üldse ajakirjandusmaastikul jala ukse vahele võiks saada? Millest alustada? Kas on lihtne vahet teha päris- ja libauudisel?

Et klubiaeg otsa lõppes, küsimused aga mitte, leppisime kokku kohtuda tulevikus veel. Tõsi, siis on teemad kindlasti teised ning sellest saab juba hoopis teine jutt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.