OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Rändajate 2. õppekäik

Rändajate 2. õppekäik

Rändajate 2. õppekäik toimus 24. oktoobril ja seekord viis ühine rännak meid Tartusse Eesti Rahva Muuseumi. Enne näitusesaalideni jõudmist pidime mööduma ka fuajeest, kus toimus õpilastele mõeldud tantsufestival. Tuleb tunnistada, et mürtsuv muusika kostis osaliselt läbi ka näitusesaalide paksudest ustest ning lisas soomeugri keelepuule mõnevõrra omapärase värvingu.

Õnneks viis hõimurahvaste eluolu tutvustav ekspositsioon meid peagi trepist alla ning edasi saime keskenduda juba tõepoolest ugrimugri omailmale. Autentne hõimurahvaste vanavara vaheldus ultramoodsa ja interaktiivsega ning usutavasti leidis igaüks enda jaoks midagi uut ja üllatavat, oli see siis komi tares norskav peremees, vadja saunakombed või pruudi sobilikkust hindav karu.

Eesti ajaloo püsinäitus viis meid aga lähiajaloost tagasi kiviaja suunas. Saime oma silmaga uudistada ka esimest rahvuslippu- eestlased on üks neist vähestest rahvastest, kellel see läbi ajaloo säilitada on õnnestunud. Keelekatlas uurisime erinevaid murrakuid ja hõimurahvaste keelenäiteid. Kauemaks jäi meie virumaine grupp aga seisma Kukruse emanda praeguse puhkepaiga juurde.

Kel jaksu jätkus, sai omapäi uurida ka ajutisi väljapanekuid. Nii oli ERM-is hetkel vaadata mitme põlvkonna eesti laste lemmikkunstnikule, raamatuillustraator Siima Škopile pühendatud mälestusnäitus. Kõige lõppu jäi aga võimalus külastada tagurpidimaja ning oma tasakaalumeel tõsiselt proovile panna.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.