OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Rändajad” 9. kohtumine 28.10.2020

Klubi “Rändajad” 9. kohtumine 28.10.2020

Klubi algas traditsioonilise vestlusringiga möödunud nädalast. Nädal oli kõigil kiire, aga hea sõnaga meenutati sõitu Tartusse ERMi. Tänati korraldajaid ja tõdeti, et isegi mitmendal muuseumi külastuskorral oli kõigil ikkagi põnev ja tore. Mõnele meeldis “Muinasjutunäitus”, mõnele “Siima Skopi näitus”, mõnele “Uurali kaja,” mõnele aga “Kohtumised”. Seejärel oli juttu nädala uudistest. Uudised COVIDi levikust ja kohalikust poliitikast olid pigem kurvastavad ja murettekitavad. Häid uudiseid sellesse nädalasse ei jagunud.

Pärast tee- ja kohvipausi, klubi teises pooles, kohtusime hõimukuu raames külalisega. Kohtusime Ida-Virumaa Ingerisoomlaste Seltsi juhi Maire Petrovaga. Kahjuks ei hakanud tehnilistel põhjustel tööle tema esitlus, aga pole halba heata ning rohkem aega jäi vestlusele ja küsimustele. Klubilised said teada Ingerimaa ajaloost, sümboolikast, rahvariietest ja tavadest. Eraldi teemaks oli kohaliku Ingerisoomlaste Seltsi tegevus. Küsimusi oli palju ja kõik arvasid, et see kohtumine oli rikastav kultuurimaastikku harides.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.