OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 8. kohtumine

Klubi “Tuljak” 8. kohtumine

Klubi “Tuljak” 8. kohtumine toimus 16. novembril ja kõne all olid viimase kuu uudised. Arutasime, millised ajakirjanduses kajastatud teemad klubiliikmetele viimastel nädalatel silma on hakanud ning enamik neist kippus olema murelikumat laadi. Kahju on Mägi-Karabahhia inimestest, kes sõjale jalgu jäänuna ei tea, kuidas edasi elada või olla. Lahkunud on mitu tuntud ja armastatud inimest, nende hulgas humorist Mihhail Žvanetski. Ning muidugi teeb koroonaviirus iga päev haigestumisrekordeid. Ka meie klubirahvast on mitu inimest karantiinis.

Ajalehti läbi vaadates selgus siiski, et negatiivsete uudiste kõrval on teistsuguseidki. Kõige rohkem kõnetasid klubiliikmeid probleemartiklid. Kuigi meil on tänapäeval kõik olemas, teeb ohjeldamatu tarbimine loodusele pöördumatut kahju. Kevadel langes toidu hind, kuid praeguseks on see jälle tõusma hakanud. Rasked haigused panevad ka inimeste omavahelised suhted proovile. Eesti plaanib saada kliimaneutraalseks ning selleks tuleb hoonete rekonstrueerimisele rohkem rõhku panna. Briti tabloid väidab, et Putin on haige. Lõbusamad olid lood kümnest kosmoses käinud naisest, Iisaku looduskeskuses käinud värbkakust, positiivsed persoonilood Andra Teedest ja Henn Põlluaasast ning päris nalja tegi karikatuur joodikutest ja presidentidest.

Rühmaväitluse teemaks valisime probleemloo spaadest. Turismisektor on keerulises olukorras, sest piirangute tõttu ootab jälle ees koondamistelaine. Püstitasime väitlemiseks küsimuse, kas riik peaks spaasid ja turismisektorit kuidagi toetama või tuleks igaühel ise hakkama saada. Jõudsime järeldusele, et päris ilma abita ei saa.

Kohtumise teisel poolel arutasime, mida huvitavat oleme oma klubitegevuse esimesel kolmandikul õppinud ja mida ootame edaspidi. Selgus, et huvilisi jätkus igasugustele teemadele. Meeldisid nii ajaleheteemade ühised arutelud kui rollimängud, intervjuud ja filmid. Sooviti rohkem kuulda Eesti maakondadest, ajaloost ja loodusest, kuid pikemaid käsitlusi peljati natuke keerulisteks. Ka ühine laulmine, seltskonnamängud ja väitlemine on oodatud tegevused. Mihhail Žvanetski mälestuseks vaatasime koos Eino Baskini poolt eestlaste jaoks surematuks mängitud sketši “Kunstisaalis”. Nüüd teame, kust tulid kasutusele ütlemised “Mis sa susised, valge hiir” või “Paneme kärsad likku”.

Veel jõudsime ära kuulata mõned Rohke Debelaki libauudised ja kui esialgu tundus teksti lugemise kiirus ja keerukus pisut ehmatav, siis teistkordsel kuulamisel sai loo mõte selgemaks.

Lõpetuseks jäi aga ühe minuti loeng. Selle (tegelikult siiski kahe minuti) jooksul saime teada: kui magate valel ajal või vähe, jääte lolliks, paksuks ja haigeks. Loodetavasti heitsid kõik selle teadmisega relvastatult õigel ajal magama ning puhkasid ennast korralikult välja. Oleme edasi targad, terved ja heas vormis!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.