OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 12. kohtumine

Klubi “Tuljak” 12. kohtumine

Klubi “Tuljak” kohtus pärast rohkem kui 2 kuud kestnud koroonapausi uuesti esmaspäeval, 8. veebruaril. Kahjuks on haigus ja isolatsiooninõuded jätnud oma jälje ning paljud osalejad pidid jääma koju. Et aga paus oli pikk ning praeguse kohtumisega saab läbi täpselt pool meie kavandatud tegevusest, oli just paras aeg heita pilk enda eesti keele õppimise eesmärkidele ja kavandatud tegevuste täitmisele. Pärast individuaalsete eesmärkide ülevaatamist arutasime ka läbi, mida ootavad osalejad allesjäänud kohtumistest ning millised tegevused on pakkunud kõige rohkem tegutsemislusti, millised aga mitte nii väga. Selgus, et ootused on mitmekesised. Vaatasime, kust leida veebiavarustest grammatikatabeleid, kust aga sõnavara- ja hääldusharjutusi, millega kodus iseseisvalt tegelda. Klubis kohapeal tegutsemiseks pakkusid kõige rohkem huvi võimalus ise vestelda ja elavat keelt kasutada, laulusõnade õppimine, võimalus ise lugeda ja tõlkida, aga ka filmide vaatamine ning luuletuste ja lühemate proosalugude, koguni muinasjuttude kooslugemine. Filmide suhtes läksid arvamused küll pisut lahku- oli neid, kes sooviksid klubitegevuse ajal ka pikemaid filme ühiselt läbi vaadata, teised aga leidsid, et pole mõtet klubiaega täispikkade filmide vaatamisele kulutada. Mõistlik oleks vaadatavad filmid ette kokku leppida ning kodus eelnevalt ise üle vaadata, et klubikohtumisel koos juba vaadatud teosed läbi arutada. Erinevaks jäid arvamused ka ajalehtede- ajakirjade lugemise suhtes. Leidsime, et jääme koos paindliku suhtumise juurde: et valik on mitmekesine, saab igaüks sealt ise valida sobiva pikkuse ja raskuseastmega teksti. Kui pärast väsitavat tööpäeva ei ole tõepoolest tahtmist pikka probleemlugu läbi töötada, võib ikka leida ka mõne meelelahutuslikuma nupukese, mida kaaslastele tutvustada.

Kui sihid seatud, muutsime tegevuse fookust ning asusime koos sõidule pilvelaeval. Koos noore ja kauni Helgi Salloga käisime Austraalias, maalisime Jaapanis kirsipuid ja lõime Peetruse platsil paavstile endale patsi. Selle vahva reisi kirjeldus on meil nüüd kõigil täismahus olemas. Laulge kodus kaasa!

Kohtumise teises pooles tutvusime aga eestikeelsete ajakirjadega. Näis, et lemmikteemaks oli loodus, sest kõnelesime nii Läänemere surnud aladest kui ka Lääne-Eesti saarestikust, arutlesime, miks ja kuidas muutus Noarootsi saarest poolsaareks ja mida tähendavad müstilised ö-liited meie läänesaarte vanades nimetustes. Keelerubriigis sai tutvuda nimede ja nimetustega. Näiteks teame nüüd, kes on kriimsilm ja hallivatimees. Leidsime ka toreda lasteajakirja “Hea laps”, kus lisaks professionaalsetele poeetidele avaldavad oma luulet ka noored ise ning veebruarikuuks pakutud tegevused võiksid huvi pakkuda ka täiskasvanutele. Ajakiri “Hea kodanik” aga tutvustas noorsootöö-alast uuringut Balti riikides.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.