OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “MISKUSMILLAL” 15. kohtumine 16.02.2021

Klubi “MISKUSMILLAL” 15. kohtumine 16.02.2021

Klubi algas tavapärase vestlusringiga. Seekord oli osavõtjaid klubitegevusest väga vähe, kuna osa klubilisi olid karantiinis, osa haiged, mõned seotud tööülesannetega, samas oma panuse andis ka juba paar päeva jõudu kogunud külm, mis ei lasknud autosid käivitada.

14. veebruaril lahkus meie seast tuntud laulja Jaak Johanson. Muusikuna esitas ta nii rahvalaule kui džässiloomingut ning 2010. aastal pälvis ta Valgetähe IV klassi teenetemärgi. Kuulasime tema mälestuseks laulu “Lahtilükkamine”.

Kohale tulnud klubilistega jätkasime mõtteid kunstiteemadel. Rääkisime eesti ehtekunstist ja moekunstist. Tutvusime säästva moekunsti propageerija Reet Ausiga ning tuntud ehtekunstniku Tanel Veenre ja tema loominguga. Muidugi sooviti rääkida ka KUMA liblikatest.

Juba eelmisel korral leppisime kokku, et vaatame animafilmi “Kunksmoor ja kapten Trumm”. Rääkisime, miks taimed ja taimeravi on populaarsed eestlaste seas, klubilised märkisid, et neil on kogemusi, et eestlane tunneb palju ravimtaimi ja oskab neid raviks ja eneseturgutuseks tarvitada.

Pärast teepausi vaatasime TV 3 “Laseri” saadet ületarbimisest. Saime teada, et eestlased ostavad keskmiselt kolm uut riideeset kuus. Eestlaste poolt ära visatud riiete kogused on meeletud. Uuskasutuskeskustesse üle riigi tuuakse iga kuu 60-70 tonni kasutatud riideid, mis tuleb kokku koguda, käsitsi sorteerida ja üle kontrollida. Otse edasimüügiks kõlbavad vaid vähesed ja enamik on lihtsalt prügi, millega pole midagi teha. Kellelgi pole vaja kümnete tonnide jagu vanu riideid, mis Eestis iga kuu üle jääb, seega lõpetab tonnide viisi tekstiili oma maise tee… prügimägedel. Selle looga põimisime kokku nii kunsti kui looduse teema.

Koos vaatasime veel vastlapäeva traditsioone, sest täna on ju vastlapäev.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.