OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi Lootus 23. kohtumine 13.05.2021

Klubi Lootus 23. kohtumine 13.05.2021

Klubi algas Zoomis traditsioonilise vestlusringiga möödunud nädala uudistest.

Seejärel vestlesime tuntud inimestest. Klubi peateemaks (vaba teema) oli seekord: kuulsad eestlased. Rääkisime kuulsuste mõistest ja kaasaegsetest kuulsatest inimestest ning sellest, et väikerahvusena ühel eestlasel ongi keeruline olla kuulus maailmamastaabis. Vaatasime TOP10 kuulsat eestlast (TOP10 maailmakuulsat eestlast (puhkaeestis.ee)): helilooja Arvo Pärt, freestyle suusataja Kelly Sildaru, köieakrobaatika tippmeister Jaan Roose, tänavakunstnik Edward von Lõngus, laulja Kerli Kõiv, raamatute illustraator Ilon Wikland, kunstnik ja helilooja Kalev Mark Kostabi, moelooja Roberta Einer, TransferWise asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärman, Skype asutajad Jaan Tallinn, Ahti Heinla, Priit Kasesalu. 

Seejärel pakkusid kõik tuntud inimesi ja nimekiri pikenes; Anne Veski, Andrus Veerpalu, Kristina Šmigun-Vähi, Paul Keres, Kaido Höövelson (Baruto), Jaak Joala, Lydia Koidula jne.

Aga kuulsad võivad olla ka asjad. Omniva kodulehel oli hääletusvõimalus margi valimisest. Alanud oli Omniva margikonkursi ,,Head Eesti asjad’’ rahvahääletus, kus inimesed saavad ise otsustada, milline hea Eesti asi sobiks augustis ilmuvale postmargile kõige paremini (aadressil https://www.omniva.ee/headeestiasjad). Valikus olid: suitsusaun, rukkileib, rehetalu, kama, ükssarvik, pankrannik jne. Arutasime koos nende asjade olulisuse üle eestlaste jaoks ja klubilised valisid kaks parimat ning selgus, et eelistused olid väga erinevad.

Klubi lõpetasime kuulsate inimeste lauluvalikuga: Georg Ots ja Anne Veski.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.