OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Vektor” 9. kohtumine

Klubi “Vektor” 9. kohtumine

Klubi “Vektor” 9. kohtumine toimus laupäeval, 16. oktoobril ning teemaks erinevad hobid ja käsitöö. Imetlesime klubiliikmete nädala jooksul valminud uusi meistritöid ning seejärel asusime tutvuma eestikeelsete käsitööraamatute ja -ajakirjadega. Mõnedki neist olid välja antud päris kauges minevikus ning tekitasid nostalgiahetki- just selliseid asju meie lapsepõlves meisterdati ja kasutati… Mida kõike ei osanud inimesed välja mõelda pool sajandit tagasi, kui isegi värvilised küünlad mahtusid “defitsiidi” mõiste alla ning poest plastmassist kõrvarõngaid otsida kuulus ulme valdkonda… Rääkimata loomulikult klassikalistest käsitöövaldkondadest.

Ajakirjad läbi vaadatud, leidis iga klubiliige ennast kõige rohkem kõnetanud õpetuse ning tutvustas seda teistelegi. Leidus huvitavaid mustreid ning stiile traditsioonilises heegeldamistehnikas, värvilisi näpunukke koos lastega meisterdamiseks, värviliste ja lõhnavate küünalde meisterdamise õpetusi, makramee- ehk sõlmtehnikas loodud tarbe- ja ilusasju ning koguni puulõiget- keda küll ei meelitaks meie kliimas kadakalõhnalise puitdekooriga saun!

Teema lõpetuseks oli meil aga võimalus tutvuda Jõhvi Linnagalerii näitusega “Niidist kunst”. Ida-Virumaal ei leidu naljalt kedagi, kes ei teaks Olga Kublitskajat ja tema niplispitsi meistritöid, kuid seekord oli võimalus tutvuda Riho Toomra töödega. Ning saada kinnitust- nii, nagu ei ole sepatöö tänapäeval kaugeltki ainult meeste pärusmaa, ei pea hapra niidiga imetegude toimepanekuks tingimata naisterahvas olema. Mis aga kõige tähtsam- klubiliikmete süvenenud ilmest oli selgesti aru saada, et mõnegi uue meistritöö kavandid on sündimas. Väledat näppu!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.