OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Unistus” 10. kohtumine 19.10.2021

Klubi “Unistus” 10. kohtumine 19.10.2021

Klubi algas traditsioonilise vestlusringiga möödunud nädalast. Esiteks andis iga osaleja tagasiside õppekäigu kohta ja siis rääkis ühe uudise oma möödunud nädalast. Kõik olid rahul Rakvere linnaekskursiooni ja etendusega “Lihtsalt rõõmuks”. Muusikast pakatavad näitlejad valisid vlja oma lemmikviisid ja tegid sellest etenduse. Lavastuses oli laule estraadiklassikast kaasajani, Artur Rinnest Vaiko Eplikuni, sekka Queen ja The Beatles. Rõõmsad ja lüürilised laulud toovad naeratuse suule ja viivad kuulajad seiklema elu ja armastuse radadele. Laval oli viis meest ja üks naine ning õhtu möödus vallatu koketeerimise saatel. Samas oldi üksmeelel, et esimene osa eesti lauludega oli parem, kui teine osa, kus lauldi tuntud maailmakuulsaid laule. Osalejatele meeldis samuti Rakvere linnaekskursioon ja ühine lõuna teatrikohvikus. Nädalauudistena räägiti valimisuudiseid, üks klubiliige osutus valituks kohaliku omavalitsuse volikogusse ja teistel oli talle rohkelt küsimusi, oli juttu ka poodide kehvast kaubavalikust, et pole leida riideid suurtele meestele ning jalanõusid väikestele ja ka suurtele numbritele. Oli juttu perepeost ja uutest tulevatest piirangutest Corona tõttu, samuti kolmandast vaktsiinidoosist.

Edasi jätkasime eelmise korra teemat jaarutasime Oskar Lutsu jutustust ” Tagahoovis” , vaatasime katkendit etendusest (Teatrietendus. Tagahoovis | Jupiter | ERR) ning tutvusime Lydia Koidula esiknäidendiga ” Saaremaa onupoeg” Saaremaa onupoeg | ERR | Digihoidla).

Tegime sissejuhatuse eesti toiduteemasse. Vaatasime saadet “Suus sulav Eesti” Ida -Virumaal ja Peipsi ääres (Suus sulav Eesti | ETV | ERR). Arutasime põdrakanepi ja siguri kasvatuse teemadel ja nende kasutuse teemal rahvameditsiinis. Silmust tehtud magustoit vahukoorega ja silmusupp hapukapsaga ning kalasupp seente ja jõhvikatega panid kõiki kulme kergitama ja muhelema. Järgi proovima ei kiirusta keegi.

Pilt Rakvere teatri kodulehelt Lihtsalt, rõõmuks | Rakvere Teater

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.