OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “MISKUSMILLAL” 2. kohtumine 29.09.2020

Klubi “MISKUSMILLAL” 2. kohtumine 29.09.2020

Teise kohtumise alguses toimus vestlusring möödunud nädalasündmuste ja eesti muusika teemadel. Tunti palju põnevaid muusikuid: Arvo Pärt, Tõnis Mägi, Anne Veski, Uku Suviste, Nublu, Ivo Linna, Georg Ots, Hendrik Sal-Saller jne. Samas tunnistati, et eesti muusika ei ole eriti meeltmööda, et sõnumid on sageli väga keerulised ja muusika veniv ning igav. Oli neid, kes kuulavad muusikat autos ja neid, kes vahel ikka satuvad mõnda lugu või kontserti kuulama.

Kuulasime Georg Otsa lugu “Mälestus”, rääkisime tema elust, temast tehtud filmist ja tema lauludest ning tegevusest kunstnikuna. Klubi eestvedaja Anne rääkis oma isiklikest mälestustest ja kokkupuudetest Georg Otsa ja tema tütrega. Edasi kuulasime Raimond Valgre lugu “Sinilind” ning “Saaremaa valss” (Georg Otsa esitluses). Rääkisime tema elust, temast tehtud filmist ja tema lauludest ning muusadest.

Peale teepausi oli keeleklubisse kutsutud külaline. Klubilistele esines seekord Jõhvi Keskraamatukogu teenindusjuht Tiia Linnard (endine Põhjaranniku ajakirjanik) ettekandega “Persest Pärdini”. Tiia tutvustas kunstnik Seaküla Simsoni (Aivar Simsoni) skulptuure Jõhvis (“Perse” Jõhvis, “Alutaguse (Jõhvi) hirv” Jõhvis, “Paul Keres” Narvas, “Siil” Jõhvis, “Lõvid” Narvas, “Konstantin Päts” Toilas, “Noormees jalgrattaga muusikat kuulamas” Rakveres jne) ning jõudis esitluse lõpus Arvo Pärdi elu ja loominguni. Kuulasime koos Pärdi loodud muusikat, vaatasime temast kirjutatud raamatut ning kuulasime põnevaid killukesi tema elust. Kohtumise lõpetas esineja pillide nimetuste õpetamisega ning esietendus miniorkestri ühisesitlus “Vaikuse muusika” (seekord küll kehakeelt kasutades). Linnulennult tutvustas Tiia ka Eesti presidente ning lisas osalejate sõnavarasse uusi sõnu.

Klubist lahkusid kõik naerusuiselt ja hea tujuga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.