OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 7. kohtumine

Klubi “Tuljak” 7. kohtumine

Klubi “Tuljak” 7. kohtumine toimus 9. novembril. Sissejuhatuseks kõnelesime, mida teame eesti kirjandusest ja kirjanikest. Selgus, et klubiliikmed suutsid üksteisele tutvustada eesti kirjandust väga laial skaalal alates Juhan Smuulist, Lilli Prometist, Tammsaarest jaKreutzwaldist kuni kaasaegse lastekirjanduse paremikuni välja. Eno Raud, Ellen Niit ja Aino Pervik koos Krõlli, Sipsiku ja naksitrallidega olid pea kõigi jaoks ammused tuttavad. Ka kaasaegne kirjandus oli igati esindatud- Andrus Kivirähk, Vahur Afanasjev, Tuuli Mäemat…

Koos uurisime, mida on kirjutanud Anton Hansen Tammsaare, kuidas on ta seotud Narva- Jõesuu koduloomuuseumiga ning millised tema teosed ka kinolinale on jõudnud. Et “Tõde ja õigus” pea kõigil lähiminevikus vaadatud oli, uurisime seekord lähemalt hoopis “Kõrboja peremeest”.

Eduard Vilde elust ja loomingust kõnelesime samuti pikemalt ning “Pisuhänna” tegelastega püüdsime ka lähemalt tuttavaks saada. Et Eduard Bornhöhe elutee Ida- Virumaaga veelgi pikemalt seotud on, ei saanud ka tema loomingut kuidagi tutvustamata jätta. Kohtumist jäigi lõpetama eesti kirjanduse kõige romantilisem lugu- “Vürst Gabriel ehk Pirita kloostri viimased päevad”.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.