OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Nurruklubi 17. kohtumine

Nurruklubi 17. kohtumine

Nurruklubi 17. kohtumine toimus 24. aprillil ning arutasime läbi kuu ajakirjanduses silma hakanud teemad. Heade uudiste hulgas tõid osalejad välja Epp Mäe verivärske kuldmedali Euroopa meistrivõistlustelt. Silma hakkasid ka mõned äriuudised alates ettevõtlikest noortest, kes suutsid nutikate ideedega oma ettevõtteid käivitada ning lõpetades suuremat sorti teadaandega, et Narva avatakse uus filtritehas, mis hakkab peale täisvõimsuse saavutamist piirilinnas tööd andma umbkaudu 700 inimesele. Tööd ja leiba on aga idavirulastele vägagi tarvis. Kurvemad uudised tulid taas koroonarindelt.

Et paljud uudistekanalid on kaasajal muutunud tasuliseks, arutasime ka, missuguseid võimalusi saab kasutada tasuliste uudiste jälgimiseks ning vaatlesime lähemalt rahvusringhäälingu err.ee portaali, kus nii eesti- kui venekeelsed uudised on täies mahus tasuta. Seda nii trükimeedia kui ka raadio, TV ja videomaterjalide lõikes.

Seejärel vaatasime pisut kalendrisse ning arutasime läbi, mis päev on õieti jüripäev, 23. aprill. Uurisime, millised rahvakombed selle päevaga ajalooliselt seotud on olnud, keda peletatakse jürituld tehes ning miks on eestlastel kombeks sel õhtul tõrvikujookse korraldada. Värskemate traditsioonide hulka kuulub aga veteranipäeva tähistamine jüripäeval ning sellega seotud sinilillekampaania. Ning nagu sellest veel vähe oleks, on 23.aprill ka raamatu ja roosi päev.

Lõpetuseks uurisime aga eelmisel kohtumisel huvi pakkunud teemat- linnud. Saime teada, milline näeb välja jäälind, kes on Euroopa väikseim kakuline ning kui palju kaalub pöialpoiss. Aga ka seda, kelle nokk näeb välja nagu piik, kes kluugutavad kurbliku häälega soode kohal ning kelle tiivavihin läbi õhu kaugele kostab. Et suur kevad on käes, soovitame lahkesti matkariided selga panna ning minna loodusesse- saadud linnuinfot üle kontrollima ning uut juurde avastama.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.