OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Rändajad” 24. kohtumine 05.05.2021

Klubi “Rändajad” 24. kohtumine 05.05.2021

Seekordne kohtumine on viimane ja kahjuks andis mitu klubilist teada, et ei saa erinevatel põhjustel just sellest klubist osa võtta. Zoomi kogunenutega aga rääkisime traditsiooniliselt uudistest Eestis ja maailmas ning isiklikus elus.

Kuna 1. mail oli volbripäev, rääkisime volbripäeva traditsioonidest ja vaatasime volbrinõidade laulu lastelavastusest “Väikenõid”. 12. mail on emadepäev, rääkisime ka emadepäeva traditsioonist ja olulisusest Eestis. Meie arvates on igaühe aasta ema tema oma ema ja sellised jagatavad tiitlid “Aasta Ema ja Aasta Isa” võivad riivata valusalt paljusid lapsi ja emasid-isasid.

Seejärel kuulasime paari laulu (Õnnelik mees ja Mees ja Jumal) Bonzo ja ansambli “Kõrsikud” esitluses. Arutlesime laulude sõnumi üle ja kõik said kinnitust, et tegemist on hea lauljaga, kelle kontserti maksab külastada ja just tema vabaõhukontserdile me 16.05 õppekäiguga minna soovimegi.

On täiskasvanud õppija kuu, seetõttu alustasime seda teemat lauluga Kaunimate Aastate vennaskonna esitluses “Noor ja vana”, siis aga rääkisime õppimisvõimalustest täiskasvanuõppes ja võtsime kokku oma klubitegevuse. Kõik said rääkida oma mõtetest, tunnetest ja sellest, kas ootused läksid täide. Klubilised märkisid, et oli isegi oodatust põnevam, et saadi uusi teadmisi keelest, kultuurist, kuulsustest jne. Märgiti, et nüüd on natuke lihtsam mõista, miks eestlased vahel üht või teistmoodi käituvad, lihtsam on ehk mõista ka kultuurilisi erinevusi. Kõik ütlesid, et kogunenud oli meeldiv seltskond, kahju, et viirusperiood tegi klubitöösse mitmeid pause ja lõpuks viis klubi ka zoomi, kuigi kinnitati, et seegi töövorm omab paljusid plusse ja vajadusel võib ka klubi sedasi teha.

Klubi viimases osas rääkisime heategevusvõimalustest Eestis ning maailmas. Tutvusime linkidega: . Arutasime, kuidas leida südamelähedasem organisatsioon, keda toetada või tegevus, mida heategevusena teha.

Ja kiiresti jõudiski kätte hilisõhtu ja klubi viimastel minutitel tänasime meie osalejaid ja osalejad meid ning leppisime kokku, et reaalselt kohtume veel kahel õppekäigul, et tõmmata siis tegevustele joon alla.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.