OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi ” Unistus” 1. õppekäik 19.09.2021

Klubi ” Unistus” 1. õppekäik 19.09.2021

Klubi 1. õppekäik toimus 19. oktoobril ja seekord viis ühine rännak meid Tartusse Eesti Rahva Muuseumi.

Alustasime koos kultuuriloo püsinäitusega “Kohtumised”, mis hõlmab ajateljel tänapäevast jääaja lõpuni kulgevat ajarada ning sisaldab endast 11 teemanäitust. Edasi liikusime Soome-ugri püsinäitusele “Uurali kaja”, mis tutvustab soomeugri rahvaid kultuuriliste soorollide taustal. Soome-ugri naiste ja meeste maailma näidatakse läbi koduste tegemiste, elatusalade ja maailmapildi. Näitus vastab ka küsimustele soome-ugri keelte ja geenide, asuala ja rahvaarvu kohta. Eesti ajaloo püsinäitus viis meid aga lähiajaloost tagasi kiviaja suunas. Saime oma silmaga uudistada ka esimest rahvuslippu- eestlased on üks neist vähestest rahvastest, kellel see läbi ajaloo säilitada on õnnestunud. Keelekatlas uurisime erinevaid murrakuid ja hõimurahvaste keelenäiteid. Kauemaks jäi meie virumaine grupp aga seisma Kukruse emanda praeguse puhkepaiga juurde ja küsimusi giidile oli rohkelt.

Pärast näituseala läbimist veetsime koos aega ühise lõunalaua taga. lgaüks rääkis, et leidis enda jaoks midagi uut ja üllatavat, enamus osalejaid oli muuseumis ka esimest korda. Kellele meeldis komi tares norskav peremees, vadja saunakombed või pruudi sobilikkust hindav karu, kellele Lennart Meri intervjuu lennujaama WC-s, kellele keeleseosed, kellele rahvariided, kellele Kukruse emand. Igaühel oma maitse.

Pärast õunapausi sai muuseumis liikuda omapäi. Kel jaksu jätkus, sai omapäi uurida ajutisi väljapanekuid. ERM-is sai vaadata muinasjutunäitust “Elas kord”, mis viib rännakule allmaailma, seeneriiki, võlumaale, nõiataresse ja imemetsa. 

Kõige lõppu jäi aga võimalus külastada tagurpidimaja ning oma tasakaalumeel tõsiselt proovile panna. Osalejate sõnul oli vaja proovile panna nii tasakaalumeel, julgus kui nutikus sellises majas liikuda. Nalja ja toredaid pilte aga jagus kõigile.

Kõik olid väga rahul korraldatud õppepäevaga ja võimalusega viibida ERMis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.