OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Unistus” 9. kohtumine 12.10.2021

Klubi “Unistus” 9. kohtumine 12.10.2021

Klubi algas traditsioonilise vestlusringiga ka seegi kord. Peateemaks kujunes aga Covidi uus viiruseleviku laine Ida-Virumaal. Lasteaiaõpetajad rääkisid muredest lasteaias, kooliõpetajad koolis ja arstid haiglate täituvusest ning ennetusmeetmetest. Juttu tuli ka uutest vaktsiinidest, piirangutest, reisimisest piirangute ajal jne. Kahjuks ka meie üks klubijuhendajatest oli vahepeal sattunud Covidiga haiglasse. Kõik soovisid talle tugevat tervist ja kiiret paranemist.

Edasi kõndisime mõtetes Oskar Lutsu loominguradadel. Vaatasime koos katkendeid “Kevadest” (Kevade | ETV | ERR), “Suvest” (Suvi (1976) – Eesti filmi andmebaas (efis.ee), “Sügisest” (Sügis (1990) – Eesti filmi andmebaas (efis.ee) ja “Talvest” (Talve (2019) – Eesti filmi andmebaas (efis.ee)). Rääkisime, miks peeti “Kevade” filmi sajandi parimaks filmiks, kuidas leiti osatäitjad ja kuidas on kulgenud nende elutee. Arutasime, miks arvatakse, et “Talve” polegi Oskar Lutsu kirjutatud. Osalejatel tekkis mitmeid küsimusi filmides nähtu kohta, kõik küsimused said vastused. Kiideti filmi kaasahaaravust, toredaid seiku ning huvitavamaks ja põnevamaks rolliks peeti Tootsi rolli.

Pärast teepausi vaatasime katkendeid Oskar Lutsu ainetel tehtud filmist “Nukitsamees” (Nukitsamees | ETV | ERR) ja etendusest “Kapsapea“ (KAPSAPEA – YouTube). Arutasime karakterite olemuse ja elutee üle. Kuigi aeg möödus linnulennul, ei kiirustatud seekord koju, oli veel hulga muljeid, mida jagada ja küsimusi, mida tekkis juurde ja juurde.

Kuva lähtepilt
Pildil: Oskar Luts

oskar luts – Bing images

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.