OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Unistus” 13. kohtumine 9.11.2021

Klubi “Unistus” 13. kohtumine 9.11.2021

Ja jällegi algas klubi traditsioonilise vestlusringiga. Tuli juttu uutest filmidest (“Kratt”; “Päris Rannap”, “Ükssarvik” jne.) ning PÖFFist, Samuti internetis ostlemisest ja sellega seoses tekkivatest probleemidest ja muredest, samuti kooliõpetajate õppepäevadest ja koolikülastuste võludest, kogemuste jagamise vajalikkusest.

Seekordseks teemaks oli rahvuslik käsitöö. Vaatasime, kuidas Anu Raud räägib käsitöö olulisusest, talletamiset ja tööst noortega (Anu Raud – YouTube). Vaatasime Anu Raua videot vaibast “ISAMAASTIKUD” (Akadeemik Anu Raua juubelinäitus “Isamaastikud” 15. aprillist ERMis – YouTube), kõik said kirjeldada antud tööga seotud emotsioone ja kinnitasid, et nemad ei oleks ise välja lugenud seda, mida kuulsime. Vaip meeldis kõigile väga.

Seejärel vaatasime, kuidas kantakse rahvariideid Kuusalu vallas alates 16. sajandi lõpust tänapäevani (Kuusalu Rahvarõivad – YouTube). Kordasime üle rahvarõiva komponentide nimetused ja uurisime ERMi leheküljelt saadavat infot rahvarõivaste ajaloost. Seda infootsingut saab igaüks kodus jätkata.

Lõpetuseks vaatasime, kuidas kaunistada kodu ja teha Virumaa krooni pilliroost. Järgmisel korral võtab igaüks kaasa oma käsitööd, et seda teistele tutvustada.

Kuva lähtepilt
Anu Raud

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.