OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Vektor” 6. õppekäik

Klubi “Vektor” 6. õppekäik

Klubi “Vektor” 6. õppekäik toimus laupäeval, 11. detsembril ja seekord viis sõit meid Avinurme. Küla keskel ringi vaadates tuli lugupidavalt tunnistada, et tegu on ilmselgelt oma kodukanti ja traditsioone austava kogukonnaga: metsade keskel asuvas külas tegutsevad üksteise kõrval heas korras kirik, elustiilikeskus ja puiduait ning toidukohad. Küllap siis jätkub ka, kellele ja mida pakkuda!

Puiduaidas saime oma veendumusele kinnitust: koos meiega oli vana Avinurme kaubamärgi, laastudest käsitööga lähemalt tutvust tegema tulnud teisigi gruppe, kes kõik kenasti maja peale laiali jaotati ning igaühele jätkus tegevust. Meie aga uurisime esiotsa kohalike meistrite kätetööd ning mis seal salata- mõnegi klubiliikme sõbrad leiavad selle aasta jõulupakist midagi, mis Avinurmest kaasa toodud.

Seejärel ootas klubirahvast aga valmis pandud töölaud, millel pikad värvilised laastud. Mida nendega küll peale hakata? Selgus, et algajale laastumeistrile on advendiajal üsna sobiv töö olemas. Nimelt valmis igaühel laastust ja puiduklotsidest pühadekuusk. Kui esialgu tundus perenaise antud näidist vaadates, et töö tuleb kerge ja eksida pole võimalik, siis keerulisem osa algas valmislõigatud detaile kokku klapitades. Ei tahtnud need kuusetüved alati väga sirgelt ja sihvakalt välja tulla midagi… Lohutuseks võis endale ikka jälle üle kinnitada, et ega metsaski ringi vaadates kuused kõik ühtmoodi tihedad ja sirged paista. Kes kordki ise endale loodusest jõulupuud otsimas käinud, küll see juba teab!

Lõpuks oli igaüks moel või teisel oma jõulupuu valmis meisterdanud. Ning peale tööd järgnes klubirahva ühine advendilõuna- klassikaline seapraad hapukapsastega. Kuidagi ootamatult kiiresti jõudiski kätte aeg, mil “Vektori” klubi ühised väljasõidud tehtud said. Kuid poolteist kuud klubikohtumisi on siiski veel ees ning kindlasti mahub sinnagi palju toredat!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.